sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Spuma de la gura lui "Vorona"

Discursul lui Vladimir Voronin de la sedinta Guvernului de astazi abunda in perle despre agricultura, armata, cum a fost si cum e acum, dar si despre ce se intampla in Alianta pentru Integrare Europeana, in opinia liderului PCRM, cel putin.
“Umbla toti si se bat pentru posturi. Nu le ajung posturi. Le trebuie 4 presedinti, 4 prim-ministri, 4 presedinti de Parlament, dar nu se gandesc ce vor face mai departe, care vor fi rezultatele acestei activitati”, a spus Voronin despre liderii celor patru partide necomuniste, care au format alianta.
Referindu-se la asistenta acordata batranilor, Voronin a spus ca s-a “coborat in localitate si omul, taranul nostru, are posibilitatea sa vina dimineata la aceasta institutie, sa serveasca masa, sa primeasca asistenta respectiva, chiar sa faca si o baie, iar seara, daca doreste, sa plece acasa, unde el are acolo un catelus, o pisica sau o pasare”, a spus Voronin.
Iar modul in care s-au spus toate acestea a starnit hohotele jurnalistilor.
Liderul PCRM a continuat cu Armata Nationala: “Tin minte cum la inceput mamele veneau la poarta unitatilor militare cu avosica (n.n. traista) cu paine, ceapa, branza, ca sa-si hraneasca copilul, cand soldatii umblau in costume sportive. Uitati-va acum flacaii nostri care fac armata, uitati-va cum ei sunt imbracati, cum ei sunt deserviti, cum sunt instruiti!”, a declarat presedintele.
Voronin si-a amintit si de agricultura, macar in discurs: “Inainte se ara cu boii, se semana cu detskaia kaliaska (n.n. carucior pentru copii), care avea o gaura la fund. Se inhamau oameni concreti in plug sa traga boroana ceea cu trei... da. Acum e bine, peste 10 mii de tractoare, tehnica, dar trebuie sa mergem mai departe”.
Si Ucraina, care recent a introdus un regim special pentru intrarea moldovenilor in tara, nu a scapat. Voronin a anuntat ca Moldova va cumpara barje de la Volgograd pentru a putea exporta mai usor vinuri si conserve in Rusia si sa evite vamele ucrainesti, unde trebuie sa “dai, dai, dai”.

In momentul in care seful statului a inceput sa vorbeasca despre relatiile externe ale Republicii Moldova, cameramanii au fost scosi dupa usa. La scurt timp, a fost intrerupta si translatia video in sala pentru presa.
“Moldova este recunoscuta pe plan international nu numai de iure, dar si de facto. Demult nimeni nu mai intreaba unde se afla Moldova. Nu este important ca Europa sa ne tina in brate si sa ne hraneasca din palma. Numai copilul este hranit din palma cand este micut, este tinut in brate si suge la san”, spunea, in acele momente, Voronin.