marți, 24 noiembrie 2009

Comunistii LA PROTEST: Au strigat “Jos dictaturii liberale”

07.11.09
Zeci de comunisti, batrani si tineri, cu drapele rosii, pe care scria “Votez”, dar si cu pancarte pe care scria “Jos dictatura lui Ghimpu”, s-au adunat in scuarul Operei Nationale, pentru a sarbatori 92 de ani de la Revolutia Bolsevica, initiata si condusa de Vladimir Ilici Lenin.
Insa, putine cuvinte au rasunat despre revolutia propriu-zisa. Vorbitorii au tinut sa critice actiunile actualei guvernari si sa promita ca “nu vor lasa lucurile asa”. Astfel, mitingul de sarbatoare s-a transformat in unul de protest si toti au facut aluzii la faptul ca PCRM se pregateste intens de campanie electorala.
Spre exemplu, comunistul Ion Ciobanu, a rupt in fata multimii pliantele electorale ale PLDM, PL, PD si AMN, declarand ca “aceste partide nu s-au tinut de cuvant si duc tara de rapa”. Manifestantii au aplaudat si au strigat “Bravo!”.
Ulterior, la tribuna improvizata pe scarile Teatrului de Opera si Balet a iesit deputatul PCRM, Valentin Guznac. In timp ce comunistul isi tinea discursul, o batrana s-a apropiat de el cu un buchet de flori. Guznac insa nu i-a acordat vreo atentie, iar femeia i-a pus florile la picioare si a plecat.
“Jos dictatura liberala”, “Afara mincinosii”, “Nu liberalismului”, “Afara dictatura lui Ghimpu”, “Noi vom invinge” – asta au scandat vorbitorii si au murmurat protestatarii.
“Noi ne vom apara tara, lupta continua! Vom invinge pentru popor si pentru viitoarele generatii”, a spus socialista Veronica Abramciuc, deputat PCRM.
Liderul comunistilor, Vladimir Voronin, a fost cel care a incheiat manifestatia de astazi, vrobind despre “electorala” si “victorie”.
“Noi suntem de vina pentru ca la guvernare au venit acele forte care nu sunt cointeresate in dezvoltarea tarii si nu am fost atat de convingatori pentru a ajunge la victorie. Astazi noi trebuie sa vorbim nu despre ceea ce fac sau ce nu fac ei, din punct de vedere electoral e bine pentru noi ca ei nu fac... Trebuie sa ne pregatim pentru a invinge convingator”, a spus Vladimir Voronin, fiind aplaudat de participantii la miting, primind si doua buchete de flori, de la o batrana si o copila.
Tot astazi am aflat ca deputatul PCRM, Iurie Muntean se trage din familie de comunisti, dar si de ce comunistii nu se tem de gripa.
“Gripa se teme de noi si nu se tine de comunisti! Noi suntem mai rai decat gripa!”, a spus, pentru Stirea Zilei, deputatul PCRM, Mark Tkaciuk.
In timpul mitingului a avut loc si un incident. Un batran, ce striga ceva in mijlocul multimii, a fost luat pe sus de doi barbati si dus pe o banca de langa havuz. Batranul striga “ma omoara!”. Politia spune ca nu a inregistrat acest caz.