duminică, 15 noiembrie 2009

Despre Galatchi "Erou National"

EU - "Am avut si o contribuţie personală la evenimentele din acele zile. Împreună cu colegii de servici (nu voi da numele concret) am identificat în mulţime persoana care a arborat drapelul României pe cele 2 clădiri (Ion Galaţchi). Anume aceste imagini foto care au fost trimise la redacţia jurnaltv.md au ridicat întrebarea cine a fost respectiva persoană"






Acelaşi individ a arborat steaguri ale României şi UE atât pe sediul Preşedinţiei Moldovei, cât şi pe cel al Parlamentului. Presa de la Chişinău face apel pentru identificarea sa. Un tânăr necunoscut, îmbrăcat în tricou galben şi cu tricolorul pictat pe obraz, a fost dat în urmărire generală de către un portal de ştiri de la Chişinău, în vederea identificării sale, după ce numeroase imagini demonstrează că este autorul unei performanţe incredibile: în ziua de 7 aprilie a reuşit să urce atât pe acoperişul Preşedinţiei, cât şi al Parlamentului, unde a arborat steaguri ale României şi ale Uniunii Europene.


O primă fotografie, publicată pe 8 aprilie, îl înfăţişa arborând pe Preşedinţie steagul UE însoţit de un poliţist, fapt care a alimentat suspiciunile că violenţele ar fi fost instrumentate de către autorităţi.
Ulterior, pe adresa portalului de ştiri UNIMEDIA de la Chişinău au sosit numeroase alte fotografii şi filme care îl arată pe acelaşi tânăr arborând steaguri şi pe acoperişul Parlamentului, în condiţiile în care surse guvernamentale de la Chişinău au declarat că accesul pe cele două clădiri este deosebit de anevoios pentru cineva din afară.
De asemenea, imaginile îl arată pe tânărul în tricou galben şi în alte locuri fierbinţi în timpul revoltelor violente din 7 aprilie. UNIMEDIA a făcut un colaj cu fotografiile şi filmele primite şi îşi invită cititorii să-l identifice pe tânărul care a reuşit aşa performanţă.
Portalul www.unimedia.md, ca şi numeroase alte site-uri ale presei de opoziţie au fost impracticabile în ultimele zile, dar imaginile pot fi vizionate pe versiunea în limba engleză a portalului, www.unimedia.info.
Explicaţii stupide ale autorităţilor de la Chişinău
După ce presa a scris că guvernarea comunistă ar fi co-participat la devastarea sediului Parlamentului şi a Preşedinţiei, publicând o imagine cum tinerii de pe aceste edificii erau asistaţi de către poliţişti, astăzi, 10 aprilie, paza prezidenţială a explicat jurnaliştilor: “Poliţistul care apare într-o fotografie pe acoperişul Preşedinţiei se afla acolo pentru că a fost rugat de vandali să urce”.


Vedeţi mai jos două filmuleţe, unde este un individ, care seamănă izbitor de mult cu tânărul în galben: (vezi filmuleţul la min. 1:15)




(vezi filmuleţul la min. 2:30)