luni, 23 noiembrie 2009

Departamentul de stiri de la Euro TV a fost desfiintat! Sapun si detergenti - in loc de salarii


Directorul postului Euro TV, Viorel Buzdugan, a anuntat jurnalistii ca incepand de astazi Departamentul de stiri va fi desfiintat. Asta dupa ce angajatii, care refuza de doua zile sa faca stiri pentru ca nu si-au primit salariile inca din iulie, au mers la adiministratie pentru a depune o instiintare colectiva ca vor iesi oficial in greva.

Postul TV nu-si va sista insa emisia. In continuare va lucra Departamentul programe si vor fi difuzate filme si desene animate.
De dimineata, jurnalistii s-au prezentat la serviciu, dar au refuzat sa mearga pe teren si sa faca stiri, pana nu-si vor primi salariile pe ultimele 3 luni.
Administratia postului sustine ca este in cautare de solutii. Astfel, una dintre propunerile prezentate angajatilor este ca acestia sa-si recupereze banii in marfa, pentru care postul se va rasplati cu publicitate.
De exemplu, ei ar putea primi produse de la o retea de magazine care comercializeaza produse de igiena personala si curatare a casei sau de la un supermarket, contra unei sume de doua ori mai mare decat salariul.
„A fost doar o idee, dar nu am primit niciun document, nicio asigurare ca ne vom lua in vreun fel banii. Suntem disperati, avem copii de crescut”, a declarat pentru Stirea Zilei un coleg de la Euro TV, care a solicitat anonimatul, din motive lesne de inteles.
Directorul Euro TV, Viorel Buzdugan, a confirmat ca postul este intr-o situatie financiara dificila si ca una din solutiile propuse a fost ca angajatii sa primeasca produse in loc de bani.
Jurnalistii au anuntat greva ieri. In consecinta, aseara, Euro TV nu a pus pe post niciun buletin, iar telespectatorii au putut urmari desene animate in loc de stiri.