luni, 23 noiembrie 2009

Filat a scos restrictiile de circulatie de pe strada lui Voronin


La indicatia premierului Vlad Filat, semnele care interzic circulatia pe strada Serghei Lazo intre orele 19:00 si 8:00 au fost scoase.
Premierul l-a intrebat astazi, la sedinta Guvernului, pe ministrul Afacerior Interne, Victor Catan, cand a fost ultima data pe strada Serghei Lazo, pe care locuieste Vladimir Voronin.
Filat a vrut sa afle de ce circulatia pe aceasta strada este in continuare restrictionata, desi Voronin nu mai este demult presedinte. Si pentru ca de cativa ani masinile nu mai circula pe aceasta strada dupa apusul soarelui, Vlad Filat a cerut ca semnele de interdictie sa fie scoase de urgenta.
“Vreau sa fiu informat, pana la orele 14:00, ca semnul de pe stalp a fost scos. Oamenii trebuie sa poata circula liber. Pot sa si vorbeasca, nu-i nimic strasnic, nu se intampla nimic. Prea mult timp a trecut”, a spus Filat.
La randul sau, ministrul de Interne sustine ca intentiona sa faca acest lucru. “M-am adresat domnului Bodorin (n.n. Igor Bodorin, seful Serviciul Protectie si Paza), dar inca nu am primit un raspuns”, a spus Victor Catan.
Totodata, premierul a cerut sa fie deblocata si strada din fata hotelului Jolly & Alon, transformata in parcare.
Strada Serghei Lazo, a fost blocata in preajma locuintei lui Voronin acum cativa ani, in urma unui incident. Persoane neidentificate au tras trei focuri de arma, in plina noapte, in directia locuintei presedintelui. Cele trei gloante au atins peretele exterior al apartamentului, fara a nimeri in geamurile locuintei situate la etajul patru. Verdictul a fost “Atentat la viata presedintelui” si, ca urmare, strada a fost inchisa pe timp de noapte. Ulterior, s-a stabilit ca focurile au fost trase de catre un vecin, care era in stare de ebrietate, iar gestul nu a avut nicio legatura cu persoana lui Voronin sau cu familia sa.