marți, 9 martie 2010

În ianurie 2009 Voronin i-a interzis Zinaidei Greceanîi să soluționeze problema asigurării cu spațiu locativ a foștilor combatanți din Transnistria

 Fostul preşedinte al R. Moldova, Vladimir Voronin i-a interzis prim-ministrului de atunci, Zinaida Greceanîi, să rezolve problema grupului de combatanţi participanţi la războiul de pe Nistru, care au ocupat abuziv blocul locativ de pe str. A Corobceanu nr. 1b. Cel puţin aşa reiese din documentele Guvernului din ianuarie 2009, în care peniţa lui Vladimir Voronin a scris: "Stopaţi la moment acest proiect".
Potrivit unui proiect de hotărâre realizat de Guvernul Greceanâi, combatanţii de pe nistru urmau să intre în posesia unui alt bloc locativ din capitală, construit de Guvern pentru "a soluţiona definitiv problemă".
În replică, a doua zi după ce i-a fost trimis proiectul spre avizare, Vladimir Voronin a dat ordin să fie curmată iniţiativa premierului. Pe documentele aparatului preşedinţiei, dar şi pe cele ale executivului nu figurează nicio explicaţie care să motiveze decizia preşedintelui comunist de atunci.