joi, 11 martie 2010

DESECRETIZAREA 6. După 7 aprilie, guvernarea comunistă intenţiona să cumpere două autospeciale blindate în valoare de jumătate de milion de euro fiecare


Un nou document desecretizat de actualul executiv. Guvernul Greceanâi intenţiona după evenimentele din 7 aprilie 2009 să procure din Israel două vehicule performante de control al mulţimilor, echipate cu stingătoare de incendii.
Potrivit documentului desecretizat, Ministerul Economiei şi Comerţului susţinea decizia de echipare a organelor de forţă din Republica Moldova cu astfel de tehnici cu destinaţie specială, pe care o considera un element realmente important în asigurarea păstării ordinii publice în diverse circumstanţe.
În acelaşi context, Ministerul Economiei şi Comerţului a înaintat preşedintelui Valdimir Voronin un act prin care îi prezenta două modele de autovehicule cu destinaţie specială, unul construit pe bază de automobil Mercedes, de către compania israeliană Beit Alfa Technologies, iar celălalt produs integral de compania americană Alpine Armoring.