luni, 22 martie 2010

Comuniştii caută cumpărători pentru noul lor sediu din centrul capitalei


Comuniştii caută cumpărători pentru noul lor sediu din centrul capitalei. Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat pentru Publika TV că partidul nu are bani pentru a achita creditul bancar, luat pentru construcţia clădirii. Deputatul liberal, Valeriu Munteanu, susţine că PCRM trebuie să mai întoarcă băncii încă cinci milioane de lei.
"Da nu ne mutăm...Nu ne putem răsplăti. E luat credit mare...acum căutăm un cumpărător...poate vreo ambasadă, vreo instituţie...poate ştiţi pe cineva...vă dăm comision...de-am vreţi să ştiţi totul", a declarat Voronin într-o conferință de presă anterioară.
Deputatul liberal Valeriu Munteanu a cerut Ministerului Economiei, la sfârşitul anului trecut, să verifice legalitatea deciziei de a acorda terenul din centrul Capitalei Partidului Comuniştilor. Totodată, el a solicitat şi explicaţii privind condiţiile în care Banca de Economii a creditat comuniştii cu 22 de milioane de lei.
"Partidul Comunist trebuie să mai întoarcă Băncii de Economii încă cinci milioane de lei. Reiese că ei au întors, până acum, circa 25-28 de milioane, inclusiv cu dobândă. De unde au luat ei aceşti bani? Şi de unde vor lua încă cinci milioane? La următoarea şedinţă plenară a Legislativului voi cere Ministerului Justiţiei să investigheze acest lucru", a declarat Valeriu Munteanu, deputat PL.
Lotul din strada Armenească a fost dat comuniştilor în exploatare de Consiliul Municipal Chişinău, pe 16 martie 2006, pe vremea când Vasile Ursu era primar general interimar. Terenul are o suprafaţă de aproape 25 de ari. PCRM a luat de la Banca de Economii un împrumut de 22 de milioane de lei, pentru construcţia unui nou sediu. Banii trebuie să fie restituiţi până pe 14 iulie 2010.