luni, 22 martie 2010

A fost anulată taxa de garanţie la vamă pentru maşinile mai vechi de 7 ani


Taxa de garanție la vamă pentru mașinile mai vechi de 7 ani a fost anulată! Decizia a fost adoptată azi, 22 martie, în cadrul ședinței Guvernului.
În decizia Guvernului este indicat că vor fi implementate noi reglementări pentru ca pentru o perioadă de două luni cetățenii moldoveni să poată dispune de dreptul de proprietate asupra mașinii pe teritoriul Republicii Moldova fără a achita la vamă taxa de garanție.
Potrivit ministrului Finanțelor, Veaceslav Negruță, prezentul proiect a fost elaborat pentru a elimina obstacolele în ceea ce privește introducerea temporară în țară a mijloacelor de transport, aflate la evidență peste hotare de către persoanele fizice, rezidenți ai Republicii Moldova, care se află temporar peste hotare.

Legea nominalizată impune condiți ce diferă pentru rezidenți, care sânt obligați să depună o sumă de garanție la momentul traversării frontierei Republicii Moldova și nerezidenți, care sânt scutiți de asemenea plăți.
Soluționarea problemei date va permite rezidenților Republicii Moldova să utilizeze mijloacele bănești acumulate pentru necesitățile personale și nu pentru achitarea la vamă a garanției, a mai spus Negruța.
„Este absurd ca banii care trebuie să ajungă în familii, la cetăţeni, trebuie să stea la vamă. Luni, în cadrul ședinței de Guvern, vom rezolva această problemă cu mașinile mai vechi de 7 ani. Astfel, cetățenii noștri vor putea reveni la sărbătorile de Paști cu mașina proprie, fără ca să mai lase la vamă câteva mii de euro”.