joi, 3 iunie 2010

E oficial: Referendumul va avea loc în luna septembrie, iar alegerile parlamentare anticipate și prezidențiale - în noiembrie


Referendumul va avea loc în la începutul lunii septembrie, iar alegerile parlamentare anticipate - la începutul lunii noiembrie, declară președintele interimar Mihai Ghimpu, după discuția cu Secretarul General al Consiliului Europei.
Premierul Vlad Filat a declarat că e o zi importantă pentru țara noastră, deoarece în toamnă vom avea atât alegeri parlamentare, cât și prezidențiale. "Nu mai avem dreptul să ratăm, ci să ne mișcăm solidar pentru atingerea obiectivelor noastre", a mai adăugat Filat.
Președintele PDM, Marian Lupu, a declarat că este vorba de o poziție comună a AIE și că decizie este una conformă cu standardele europene. Serafim Urechean, președinte AMN, a declarat că forțele pro-europene vor participa împreună în alegeri și vor câștiga.
Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a declarat că în democrație există suficiente instrumente pentru a rezolva problemele politice. „R. Moldova este o țară europeană. Nicio țară nu a devenit membru al UE fără a se conforma standardelor europene. Astfel, orice acțiune pentru depășirea crizei politice și constituționale este necesară să fie conformă cu aceste standarde. Consiliul Europei este gata să ofere tot sprijinul pentru decizia adoptată de către AIE. Consiliul Europei și Comisia de la Veneția susține această poziție a AIE.”