vineri, 18 iunie 2010

Gumenita sub urmarire penala in legatira cu evenimentele din 7 aprilie 2009

18.06.10
Gumenită și Perju au lovit în tineri. Delegația României și Statelor Unite ale Americii, care au făcut expertiza imaginilor video filmate de pe clădirea Guvernului în noaptea de 7 spre 8 aprilie, au confirmat vinovăția lui Iacob Gumenită și Ion Perju privind implicarea în evenimentele din aprilie 2009.

Declarații în acest sens a oferit pentru UNIMEDIA, Andrei Pântea, prim-adjunct al Procurorului General al Republicii Moldova, care a specificat că în urma urmăririi penale desfășurate de experții străini, s-a confirmat, de fapt, ceea ce au constat și instanțele de judecată din Republica Moldova.


26.05.10
Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală şi a dispus astăzi trimiterea în judecată a cauzei penale în privinţa fostului şef al poliţiei municipale Iacob Gumeniţă, transmite serviciul de presă al Procuraturii Generale. 



30.04.10
Fostul șef al poliției poliției municipale, Iacob Gumeniță, se află, din nou, sub arest la domiciliu. Curtea de Apel a admis astăzi recursul procurorilor de a-l cerceta pe Gumeniță în stare de arest la domiciliu timp de 30 de zile.

23.04.10Gumenita va fi cercetat in stare de libertate. Acesta trebuie doar sa anunte procurorii daca-si schimba locul de trai. Judecatoria a respins cererea procurorilor de a prelungi mandatul de arest la domiciliu.


22.04.10
Ex-șeful poliției municipale, Iacob Gumeniță, se va afla în arest la domiciuliu pentru 10 zile, din cauza sănătății sale șubrede. Curtea de Apel a decis astăzi să-l elibereze pe Gumeniță din detenția în izolatorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției.
Ieri, avocatul lui Gumeniță, Ion Vâzdoagă, a declarat că starea sănătății fostului șef al poliției municipale nu-i permite să se afle în detenție în condiții de izolator. Potrivit avocatului Vâzdoagă, Iacob Gumeniță suferă de 7 boli, dintre care 3 - grave.


19.04.10
Procurorii secţiei exercitare a urmăririi penale în cauze excepţionale a Procuraturii Generale i-au înaintat, azi 19 aprilie, învinuirea fostului şef al poliţiei municipale Iacob Gumeniţă.
Potrivit serviciulu de presă al Procuraturii Generale, Iacob Gumeniţă este învinuit în dosarul privind depăşirea atribuţiilor de serviciu de către colaboratorii de poliţie în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

15.04.10
Fostul sef al politiei municipale, Iacob Gumenita, a fost ridicat direct de la spitalul Ministerului de Interne de catre procurori si dus la Judecatoria sectorului Centru.
Sefa Serviciului de presa al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat, pentru StireaZilei.md, ca Instanta a acceptat cererea procurorilor si a eliberat un mandat de arest preventiv pe numele lui Gumenita pentru 10 zile.
In aceste clipe Gumenita este dus cu dubita la Izolatorul Centrului Anticoruptie, unde se afla in detentie si politistul Ion Perju, cercetat pentru omor in dosarul tanarului Valeriu Boboc, decedat in noaptea lui 7 aprilie.
Avocatul lui Gumeniță, Ion Vizdoagă, a precizat, pentru Jurnal.md, că motivul pentru care a fost arestat Gumeniță este faptul că diagnoza stabilită de medici, privind starea sănătății lui, este contradictorie. „Procurorii spun că diagnoza care mi-a fost prezentată mie și cea care le-a fost prezentată lor este diferită. Arestul este nemotivat, voi ataca această decizie în instanță. Diagnozele sunt identice”, spune Vizdoagă.
Potrivit avocatului, fostul comisar a fost reținut la ora 9.00, în timp ce primea îngriji medicale. „La ușa sa a fost pusă pază, iar peste o oră a fost arestat de procurori și dus în izolatorul CCCEC”, susține Vizdoagă. Avocatul mai crede că starea actuală a sănătății lui Gumeniță nu-i permite, la acest moment, să se afle în condiții de detenție.
Fost comisar al capitalei, Iacob Gumeniţă este bănuit de abuz în serviciu în legătură cu evenimentele din noaptea din 7 spre 8 aprilie 2009.