miercuri, 7 aprilie 2010

Reţeaua de pizzerii, „Andy”s” şi „La plăcinte”, bănuite de evaziune fiscală

"Angajaţii erau obligaţi, de la ora 10:00 pâna la 19:00 să treacă prin casă mijloacele financiare, iar după ora şapte seara, atunci când fluxul de consumatori e mai mare erau impuşi să nu le treacă". Declaraţiile aparţin şefului Direcţiei de Combatere a Crimelor Economice ai CCCEC, Iurie Ciorbă, lansate azi, 8 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă.
26 de saci, utilizaţi de încasatori, şi o sacoşă, toţi plini cu bani, în care sunt circa un milion de lei au fost ridicaţi de la reţeaua de pizzerii Andy's şi La Plăcinte de către ofiţerii Direcţiei Direcţiei de Combatere a Crimelor Economice ai CCCEC, după un an şi jumătate de investigaţii, demascare, documentare, stabilirea persoanelor vinovate.
Potrivit sursei, aceşti bani au fost ridicaţi de la 16 pizzerii Andy's şi 10 La Plăcinte."Factorii de decizie comercializează produsele sale fără aplicarea maşinilor de casă. Mijloacele financiare sunt acumulate de persoane de încredere şi tranmise factorilor de decizie", a spus Ciorbă.
CCCEC a anunţat că venitul zilnic ajunge la 500 mii lei, care sunt divizaţi în: cei care trec prin aparatele de casă şi cei care nu.
În acest moment, bănuiţi sunt doar directorul şi contabilul şef care vor fi traşi la raspundere penală, a mai spus Iurie Ciorbă.
Sursele din cadrul Centrului au precizat că schema frauduloasă utilizată în acest caz este una foarte inteligentă, managerii au fost foarte bine instruiţi, iar anagajaţilor le-a fost cultivat un comportament special.
UNIMEDIA precizează că sacii cu bani sunt încă sigilaţi. Aceştia urmează să fie cercetaţi şi să fie stabilită provenienţa, iar în cadrul reţelei de pizzerii Andy's şi La Plăcinte va fi efectuată o revizie fiscală totală şi stabilită suma prejudiciului cauzat statului.