vineri, 2 aprilie 2010

Dosarul pe numele cetăţenilor Papuc şi Botnari a fost remis în instanţă

02.04.10
Procuratura Generală a finalizat şi expediat astăzi în judecată cauza penală declanşată, cu referire la evenimentele din aprilie 2009 pe numele ex-ministrului afacerilor interne Gheorghe Papuc şi ex-comisarului general al mun. Chişinău, Vladimir Botnari, transmite Serviciul de presă al Procuraturii.
Potrivit sursei, celor doi le este încriminată comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul lui Valeriu Boboc şi cu alte urmări grave (art.329 alin.(2) lit.a), b) Cod penal).
Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare în fond Judecătoriei sectorului Centru.

09.03.10
Procurorii le-au inaintat astazi invinuirea finala fostului ministru de Interne, Gheorghe Papuc, si ex-comisarului capitalei, Vladimir Botnari. Cei doi sunt invinuiti de neglijenta in serviciu, soldata cu decesul lui Valeriu Boboc si cu alte urmari grave. Ei risca de la 3 la 7 ani de inchisoare sau amenda pana la 16 mii de lei.
Procuratura Generala le-a comunicat oficial lui Papuc si Botnari si aparatorilor lor invinuirea.
Saptamina viitoare, invinuitilor le vor fi prezentate si materialele urmaririi penale, aceasta fiind practic ultima actiune procesual-penala inainte ca dosarul sa fie trimis in judecata.
Acum o saptamana, procurorii au aplicat in privinta celor doi masura preventiva sub forma de interdictie de a parasi tara.
Valeriu Boboc a decedat in noaptea de 7 spre 8 aprilie. Desi initial organele de drept afirmau ca tanarul s-a intoxicat cu un gaz necunoscut, expertiza internationala a demonstrat ca Valeriu a fost omorat in bataie.


03.03.2010
Procuratura Generala le-a inaintat astazi invinuirea fostului ministru de Interne, Gheorghe Papuc, si ex-comisarului capitalei, Vladimir Botnari.
Cei doi sunt invinuiti de neglijenta in serviciu soldata cu urmari grave in legatura cu evenimentele din aprilie 2009.
In privinta invinuitilor a fost aplicata masura preventiva sub forma de interdictie de a parasi tara.
Potrivit Serviciului de presa al Procuraturii Generale, in scurt timp, cauza penala urmeaza a fi finalizata si transmisa instantei de judecata.
Gheorghe Papuc si Vladimir Botnari au fost audiati anterior de procurori si au respins acuzatiile.
Daca vor fi gasiti vinovati, ei risca sa plateasca o amenda de pana la 16 mii de lei sau de la 3 la 7 ani de inchisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa functii pe un termen de 5 ani.