vineri, 2 aprilie 2010

Procuratura Generală: Poliţistul de la „Fulger”, care a tras cu gloanţe de luptă la 7 aprilie, a fost identificat


Un poliţist din brigada cu destinaţie specială „Fulger”, care a tras cu gloanţe în noaptea de 7 aprilie, a fost identificat, transmite un comunicat de presă al Procuraturii Generale.
Potrivit procurorilor, poliţistul a îndreptat arma din dotare de tip pistol mitralieră „AK” şi a tras o împuşcătură asupra automobilului în care se afla familia Murzac, şi care s-a oprit în intersecţie pentru a ceda trecerea grupului de poliţişti.
În rezultat un glonte a lovit în automobil, deteriorîndu-l prin spargerea capotei din faţă şi a parbrizului.
Amintim că, la 9 februarie 2010, Procuratura Generală a dispus pornirea urmăririi penale pe faptul tentativei de omor, comisă în noaptea de la 7 spre 8 aprilie 2009, aproximativ la ora 01:00, la intersecţia bd. Ştefan cel Mare şi str. Serghei Lazo de către un colaborator de poliţie cu faţa deghizată, presupus a fi din BPDS „Fulger”.

Conform concluziei expertizei balistice, în acea noapte s-a tras cu un cartuş de luptă dintr-o armă întărită după Brigada de Politie cu Destinaţie Speciala „Fulger”. Prin urmare, s-a confirmat faptul că în acea noapte au fost folosite nu numai gloanţe oarbe, dar şi de luptă.
Până în prezent la Procuratură au fost depuse 108 plîngeri legate de rele tratamente şi aplicarea torturii în urma evenimentelor din aprilie. În baza plîngerilor au fost pornite 54 de cauze penale, în judecată fiind trimise 16 dosare în privinţa a 28 de poliţişti.