miercuri, 23 decembrie 2009

Procuratura Generală îl anchetează PENAL pe Papuc si Botnari


12.01.10
Procuratura Generală anunță că a dispus crearea unui grup de lucru care va investiga cauza penală declanşată în privinţa ex-ministrului afacerilor interne Gheorghe Papuc şi ex-comisarului general al capitalei Vladimir Botnari.
"Grupul de lucru este constituit din trei procurori din cadrul Direcţiei exercitare a urmăririi penale a Procuraturii Generale, iar necesitatea instituirii ei a fost dictată atît de caracterul complex, cît şi de proporţiile mari ale materialelor dosarului".
PG precizează că fostul ministru de interne, Gheorghe Papuc, a fost citat de procurori pentru audieri suplimentare în dimineață zilei de 15 ianuarie.

23.12.09
Procuratura Generală a pornit urmărirea penală în privinţa ex-ministrului afacerilor interne Gheorghe Papuc şi ex-comisarului general al C.G.P. mun. Chişinău Vladimir Botnari pentru neglijenţa în serviciu soldată cu urmări grave (art. 329 alin. (2) lit. b) Cod penal), transmite Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Amintim că la 9 decembrie fostul ministru de interne Gheorghe Papuc a fost invitat la Procuratură pentru a fi audiat în dosarul “7 aprilie”. Atunci, Papuc se declara nevinovat şi preciza că nu îi este frică de nimic. “MAI a acţionat corect la 7 aprilie şi toate persoanele sunt vii. Eu nu cunosc nimic despre cei 4 morţi", a precizat atunci Papuc zâmbind prentru presă.
“Am procedat corect pentru că în rezultat ați văzut că nu a pătimit niciun copil, care a fost implicat în evenimentele din aprilie”, a declarat Papuc.
Amintim că în urma evenimentelor din 7 aprilie cel puțin 4 tineri au decedat în circumstanțe suspecte, despre care presa a scris că ar fi decedat în urma loviturilor aplicate de către poliţişti.