joi, 24 decembrie 2009

NIT fara sediu

Postul privat de televiziune “NIT” a fost înştiinţat joi, 24 decembrie, de către Guvern că nu va mai fi prelungit contractul de arendă al localului unde activează televiziunea, deoarece la 31 decembrie, ora 18:00, expiră data valabităţii contractului de arendă.
Astfel, în timp ce NIT acuză Guvernul Filat că doreşte închiderea postului tv, purtătorul de cuvânt al primului ministru respinge acuzaţiile şi menţionează că totul este legal, iar instituţiile de stat au nevoie de spaţiu pentru sediu.

„Noi apreciem răutatea şi caracterul batjocoritor al acestei date, 31 decembrie”, se precizează într-un comunicat de presă al postului de televiziune NIT, în care se mai adăugă că „în sediu sunt amenajate multiple studiouri moderne, dotate cu tehnică performantă, în aranjarea acestora fiind investite mijloacele financiare importante ale companiei”.
„Acum ni se propune să „ne măturăm”, ceea ce înseamnă, de facto, interzicerea de transmitere a programelor noastre. Acest pas este făcut ca postul nostru de televiziune să înceteze abordarea problemelor acute din societate”, se mai menţionează în comunicatul de presă al NIT.
Solicitat de UNIMEDIA să comenteze acuzaţiile, Igor Volniţchi, purtătorul de cuvânt al primului-ministru, a declarat: „Postul de televiziune NIT este liber să-şi continuie activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare. Guvernul avea semnat un contract de închiriere a unui spaţiu, care expiră la 31 decembrie. Suntem în imposibilitatea de a prelungi contractul, deoarece două edificii de stat (Preşedinţia şi Parlamentul – n. red.) sunt în proces de reparaţie, iar alte câteva instituţii de stat, inclusiv ministere noi create, au nevoie de spaţiu.”