vineri, 5 februarie 2010

Decanul Constantin Marin este noul presedinte al Companiei Teleradio-Moldova


Decanul Facultatii de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Stat din Moldova, Constantin Marin, a fost ales astazi presedinte al Companiei Teleradio-Moldova.
Pentru candidatura sa au votat 5 din cei 9 membri ai Consiliului de Observatori. Chiar luni, Constantin Marin va semna contractul de munca si-si va incepe activitatea.
Constantin Marin are o imagine impecabila in mediul academic si jurnalistic, nu s-a implicat vreodata in activitati politice si a instruit mii se ziaristi si specialisti in comunicare. Este doctor habilitat, conferentiar universitar, vicepresedinte al Consiliului Rectorilor. Detine functia de decan al Faculatii de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii de la USM de mai bine de 5 ani. A scris numeroase carti si lucrari in domeniul jurnalismului si comunicarii.
Postul de presedinte TRM a ramas vacant pe 30 decembrie 2009, cand Valentin Todercan a fost demis cu votul a 8 membri ai Consiliului de Observatori, pe motiv ca “a transformat compania publica intr-un instrument politic”.
Consiliul de Observatori mai are doua misiuni dificile – alegerea presedintelui televiziunii publice si al radioului national.