miercuri, 18 august 2010

Mocanu versus Plahotniuc

18.08.10
Televiziunile de știri Publika TV și Jurnal TV sunt atrase în procesul de judecată în dosarul inițiat de Vladimir Plahotniuc contra lui Victor și Viorel Țopa. Potrivit avocatului Vitalie Nagacevschi, cele două televiziuni ar fi vinovate că ar fi difuzat declarațiile lui Victor și Viorel Topa.

11.08.10
La cererea omului de afaceri, Vlad Plahotniuc, Judecătoria Râşcani a aplicat sechestru pe bunurile lui Sergiu Mocanu, care reprezintă un apartament cu două odăi în sectorul Râşcani al capitalei şi o maşină model BMW. Anunţul a fost făcut astăzi, 11 august, în cadrul şedinţei de judecată Plahotniuc vs Mocanu. ”Asta-i mafie!” a comentat Mocanu, acuzând judecătorul de ”acționare la comanda lui Plahotniuc”.
Unul din cei doi avocați ai lui Vlad Plahotniuc este Vitalie Nagacevschi, membru al Partidului Liberal Democrat. Pe de altă parte, Mocanu s-a prezentat la ședință fără a avea un avocat. Acuzatul susține că avocatul său nu este în țară, iar un contract cu un alt avocat acesta nu a reușit să încheie ”timp de o noapte”."Ieri am primit cererea de chemare în judecată şi azi a avut loc şedinţa propriu zisă", a spus Mocanu, adăugând că judecătorul a numit judecata atât de operativ ”la comanda lui Plahotniuc”.
Sechestrul a fost aplicat până la 17 septembrie, data pentru care a fost amânata şedinţa de judecată.
UNIMEDIA menţionează că sechestrul, în cazul dat, înseamnă lipsa dreptului de a înstraina bunurile, nu şi de a le folosi.
Potrivit lui Nagacevschi, Vlad Plahotniuc, intenţionează să-i acţioneze îm judecată şi pe Victor şi Viorel Ţopa.


4.08.10
Fostul consilier prezidențial, Sergiu Mocanu, a prezentat astăzi jurnaliștilor o schemă în care arată, care, potrivit lui, sunt instituțiile controlate de omul de afaceri Vladimir Plahotniuc. Conform documentului, în listă se regăsesc mai multe instituții de stat precum CCA, Î.S. Radiocomunicații, Poșta Moldovei, Procuratura Generală, dar și mai multe instituții media precum ziarul Evenimentul Zilei, Radio Antena C și Maestro FM, Casa Media.
De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Plahotniuc, Diana Danu, a anunțat astăzi că omul de afaceria depus astăzi o cerere de chemare în judecată pe numele lui Sergiu Mocanu și cere despăgubiri de 2 milioane lei. "Pentru prejudiciile aduse, lui Sergiu Mocanu i se cer daune morale şi materiale în sumă de 2.000.000 lei, suma pe care Dl Vlad Plahotniuc o va dona sinistraţilor de pe urma inundaţiilor din raionul Hânceşti", se menționează într-un comunicat remis la adresa UNIMEDIA.