luni, 27 decembrie 2010

O noua maladie in MD

In Republica Moldova devine tot mai persistenta aparitia unei noi maladii in societate. Eu as numi-o Cromofobie. Cei mai afectati de aceasta sunt in special functionarii publici, lingusitorii, oportunistii dar si ceilalti cetateni.
Manifestarile acestei maladii constau in frica de a utiliza anumite culori. Datorita activitatii zilnice care o am urmaresc adesea la functionarii publici (scoli, gradiniti, preturi, primarii), frica de a face felicitari, calendare, invitatii utilizand culorile partidelor noastre. Inainte de a alege o culoare predominanta in design cei vizati obligatoriu analizeaza cam la cine o sa ajunga si ce coloratura politica are destinatarul. Uneori maladia capata forme agravate atunci cand bolnavul nu se rezuma la alegerea unei culori impaciuitoare si inofensive dar solicita executarea comenzii in toate culorile curcubeului. Astea albastrii pentru PL alea mai intunecate pentru PD acelea rosii nicidecum la PLDM s.a.m.d Acum in domeniul tipografic practic e inadmisibila utilizarea in exces a culorii rosii.

Trebuie de remarcat si o manifestare opusa Cromofilia care se manifesta prin dragostea excesiva fata de anumite culori cum ar fi cazul panglicilor verzi care le-au inlocuit pe cele rosii atunci cand are loc vre-o inaugurare de edificii.

Sper ca de pasti sa avem totusi si oua traditionale de culoare rosie. ;)